Prísady (pre 8 - 10 ks)
- 1 šálka šošovky (možno nahradiť pohánkou)
- 1 veľkú najemno nastrúhanú mrkvu
- 3 lyžice najemno nastrúhaného paštrnáku
- ½ lyžičky soli
- štipka čierneho korenia
- ½ lyžičky grilovacieho korenia
- 1 hrsť goji plodov
- 6 lyžíc kukuričnej múky
- 1 vajce
- ½ najemno nastrúhaného údeného tofu
- Kukuričný škrob
- Olej na smaženie
Postup
Šošovku necháme cez noc namočiť v nadbytku vody. Tú pred varením zlejeme, strukovinu premyjeme a dáme v dvojnásobnom množstve vody variť na cca 30 minút. Následne nahrubo rozmixujeme, prisypeme najemno nastrúhanú mrkvu, paštrnák, tofu, soľ, korenie, korenie, goji, vajcia a kukuričnú múku. Všetko dobre premiešame, vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v kukuričnom škrobu a osmažíme na oleji z oboch strán.
Podávame so zeleninou, vareným zemiakom, alebo v bulce so zeleninou ala vegetariánsky hamburger.