Kvet

Doba prípravy: 20 min

Doba varenia: 60 min

Šošovkové karbonátky

Prísady (pre 8 - 10 ks)

  • 1 šálka šošovky (možno nahradiť pohánkou)
  • 1 veľkú najemno nastrúhanú mrkvu
  • 3 lyžice najemno nastrúhaného paštrnáku
  • ½ lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • ½ lyžičky grilovacieho korenia
  • 1 hrsť goji plodov
  • 6 lyžíc kukuričnej múky
  • 1 vajce
  • ½ najemno nastrúhaného údeného tofu
  • Kukuričný škrob
  • Olej na smaženie

Postup

Šošovku necháme cez noc namočiť v nadbytku vody. Tú pred varením zlejeme, strukovinu premyjeme a dáme v dvojnásobnom množstve vody variť na cca 30 minút. Následne nahrubo rozmixujeme, prisypeme najemno nastrúhanú mrkvu, paštrnák, tofu, soľ, korenie, korenie, goji, vajcia a kukuričnú múku. Všetko dobre premiešame, vytvarujeme karbonátky, obalíme ich v kukuričnom škrobu a osmažíme na oleji z oboch strán.

Podávame so zeleninou, vareným zemiakom, alebo v bulce so zeleninou ala vegetariánsky hamburger.

frame-scrollup