Kvet

Doba prípravy: 60 min

Doba varenia: 120 min

Džem s Goji

Prísady

  • 500 g zrelých šípok (je možná aj kombinácia šípky + hloh)
  • 250 g hrušiek a jabĺk
  • 100 g goji plodov (deň vopred namočené vo vode)
  • Želírovací cukor
  • Kyselina citrónová

Postup

Šípky očistíme, umyjeme a dáme variť do jedného litra vody. Varíme cca 1,5 hod do zmäknutia. Potom pridáme na kúsky nakrájané hrušky a jablká + goji. Ďalej varíme 20-30 minút. Všetko rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Dáme znovu variť do hrnca a pridáme želírovací cukor podľa návodu uvedeného na obale. Podľa chuti možno pridať i kyselinu citrónovú. Hotové nalejeme do pohárov a sterilizujeme alebo len uzavreté poháre otočíme hore dnom.

frame-scrollup