Kvet

Doba prípravy: 30 min

Doba varenia: 20 min

Celozrnné muffiny

Prísady (pre 10-12 ks)

  • 50 g zmäknutého masla
  • 40 g medu
  • 1 vajcia
  • 50 g goji plodov
  • 60 g celozrnnej múky
  • 75 g jemných ovsených vločiek
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 5 lyžíc mlieka
  • Hrsť nasekaných orechov a horkej čokolády
  • 100 g jabĺk nakrájaných na kocky

Postup

V mise vymiešame maslo s medom do peny, pridáme žĺtok a mlieko (všetko o rovnakej teplote). V ďalšej nádobe zmiešame všetky suché prísady: múku, vločky, prášok do pečiva, goji, orechy a čokoládu. Do tekutej zmesi postupne vmiešame suchú zmes, až vznikne tuhšie ale vláčne cesto. Potom v ďalšej miske vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané jablká. Nalejeme do košíčkov na muffiny a pečieme vo forme cca 20 minút na 160 ° C.

Upečené muffiny môžeme poliať čokoládou a ozdobiť zvyšnými goji.
Dávka je na cca 10 - 12 muffinov.

frame-scrollup