Prísady (pre 10-12 ks)
- 50 g zmäknutého masla
- 40 g medu
- 1 vajcia
- 50 g goji plodov
- 60 g celozrnnej múky
- 75 g jemných ovsených vločiek
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 5 lyžíc mlieka
- Hrsť nasekaných orechov a horkej čokolády
- 100 g jabĺk nakrájaných na kocky
Postup
V mise vymiešame maslo s medom do peny, pridáme žĺtok a mlieko (všetko o rovnakej teplote). V ďalšej nádobe zmiešame všetky suché prísady: múku, vločky, prášok do pečiva, goji, orechy a čokoládu. Do tekutej zmesi postupne vmiešame suchú zmes, až vznikne tuhšie ale vláčne cesto. Potom v ďalšej miske vyšľaháme sneh z bielkov a zľahka vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané jablká. Nalejeme do košíčkov na muffiny a pečieme vo forme cca 20 minút na 160 ° C.
Upečené muffiny môžeme poliať čokoládou a ozdobiť zvyšnými goji.
Dávka je na cca 10 - 12 muffinov.