Kvet
Tibet KISS

Tibet KISS | 4.8 g

Cena bez DPH
3,33 €
Cena s DPH
4,02 € s DPH
Dostupnosť  skladom
Množstvo
ks+-
Doprava Kurýrní službou v rámci SK nad 100,00 € ZADARMO
Vegan
TibetOriginal

Prírodnej balzam na pery s obsahom vzácnych olejov zo semienok plodov rakytníka tibetského a goji.

Oba tieto jedinečné oleje sú čistou esenciou v maximálne koncentrovanej forme. Získavajú sa šetrnou extrakciou zo semienok plodov - tento veľmi náročný a nákladný proces výroby prináša vysoko koncentrovaný kokteil účinných látok. Na jedinú kvapku oleja sa spotrebuje až tridsať čerstvých plodov tej najkvalitnejšej odrody goji alebo rakytníka.

Goji, ktoré je po tisícročia považované za elixír krásy a večnej mladosti, je v kozmetike hojne využívané práve vo forme oleja. Rovnako ako rakytník, ktorému pôvodní obyvatelia Himalájí prisudzovali regeneračné účinky.

Aj v modernej medicíne nachádzajú prírodné extrakty vo forme oleja čoraz častejšie použitie. Napríklad prípadová štúdia Puredia z roku 2017 dokumentovala dopady dvojtýždňového aplikovanie rakytníkového oleja na pooperačné jazvy a jeho schopnosť sa vstrebať do hlbších štruktúr pokožky.

Vhodné pre vegánov.

Zloženie: Olea Europaea Fruit Oil, Cera Alba, Ricinus communis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Candelilla Cera, Cocos nucifera Oil, Tocopheryl Acetate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Lycium barbarom Seed Oil, Parfum, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus annuus Seed Oil

Odporúčané dávkovanie: Aplikujte na pery podľa potreby.

Upozornenie: Uchovávajte v suchu a tme, pri teplote 10 - 25 ° C.

Čistá hmotnosť: 4,8 g

 

Goji sa všeobecne zaraďuje medzi superpotraviny. Ich definícia nie je pevne stanovená, ale všeobecne ich považujeme za výživovo bohaté potraviny s vysokým obsahom vitamínov, minerálov, vlákniny, antioxidantov a živín rastlinného pôvodu.

Tradičná čínska medicína
V tradičnej čínskej medicíne sa plody kustovnice používali predovšetkým ako tonikum na predĺženie života. V oblasti Himalájí sa teda goji odpradávna dávajú názvy ako „plod dlhovekosti“, „ovocie nesmrteľnosti“, či „tajomstvo krásy a večnej mladosti“.

Tie najkvalitnejšie oranžové plody goji s typicky sladkou príchuťou tak nájdeme hlavne na území Číny a Mongolska, kde sa zároveň aj hojne konzumujú a tvoria neoddeliteľnú súčasť jedálnička.  V týchto oblastiach sa vďaka tomu miestni obyvatelia dožívajú vysokého veku a disponujú úžasnou dávkou energie, a to i v pokročilom veku.

Nespočetné množstvo klinických štúdií skúmalo vplyv kustovnice na ľudský organizmus. Napríklad v rokoch 2008 až 2009 bolo v USA uskutočnených celkovo 5 randomizovaných štúdií, ktoré dokumentovali vplyv na subjektívny stav pacientov pri podávaní džúsu z GOJI oproti kontrolnej skupine, ktorá dostávala placebo. Pacientom bolo podávané množstvo džúsu zodpovedajúce 150 g čerstvých plodov po dobu 14 dní. Štúdia sa týkala subjektívneho pocitu pohody pri absencii vedľajších účinkov.

 

Rakytník tibetský sa všeobecne zaraďuje medzi superpotraviny. Ich definícia nie je pevne stanovená, ale všeobecne ich považujeme za výživovo bohaté potraviny s vysokým obsahom vitamínov, minerálov, vlákniny, antioxidantov a živín rastlinného pôvodu.
Názov tejto superbobule pochádza zo starogréckeho Hippophae, čo znamená lesklý kôň. Už starí Gréci odhalili blahodarný vplyv rakytníka, pretože kone, ktoré sa pásli v oblastiach s jeho vysokým výskytom, boli dobre stavané a mali lesklú srsť.

Ajurvédska a tibetská medicína
Pôvodná odroda rakytníka sa už tisícky rokov využíva v ajurvédskej a tibetskej medicíne a často je nazývaná rastlinou budúcnosti. Plody rakytníka sa v himalájskych oblastiach hojne užívali predovšetkým na podporu imunity, pre správne trávenie a na potlačenie pocitu únavy a vyčerpania.

Súčasná medicína
Moderná medicína začína túto blahodarnú rastlinu využívať čoraz viac, pretože rakytník prispieva k podpore činnosti imunitného systému. Pravidelné užívanie rakytníka prispieva okrem iného k normálnej funkcii pokožky, kardiovaskulárneho systému, trávenia a prostaty.

Bohaté využitie nachádza rakytník v kozmetike, kde sa používa predovšetkým rakytníkový olej, ktorý sa lisuje buď z plodov, alebo zo semien. Klinická štúdia uskutočnená na univerzite v Turku vo Fínsku v roku 1999 uviedla, že rakytníkový olej prispieva k dobrému zdraviu pleti a k zdravému vzhľadu pokožky už v priebehu 4 mesiacov jeho užívania ako doplnku stravy. Prípadová štúdia Puredia z roku 2017 zdokumentovala vplyv dvojtýždenného aplikovania rakytníkového oleja na pooperačné jazvy.

frame-scrollup