Tradičná čínska medicína už 5 000 rokov používa GOJI ako elixír mladosti, zdravia a krásy. Vďaka vysokej koncentrácii dôležitých vitamínov, minerálov, antioxidantov a ďalších účinných látok verí, že pravidelnou konzumáciou GOJI možno predísť predčasnému starnutiu, civilizačným ochoreniam a mnohým zdravotným komplikáciám. O tomto názore nás presviedča aj skutočnosť, že v oblastiach himalájskeho podhoria, kde je GOJI bežnou súčasťou každodenného jedálnička, nachádzame obyvateľstvo s jedným z najdlhších priemerných vekov na Zemi. Status najprospešnejšieho ovocia sveta navyše udelilo GOJI i mnoho vedeckých štúdií z celého sveta.
Výnimočnosť GOJI spočíva najmä v širokej škále vitamínov a zdraviu prospešných látok, ktoré sú v jeho plodoch početne zastúpené. Obsahuje napríklad vitamíny B (B1, B2, B3 a B6), C, E, A, aminokyseliny, karotenoidy, bielkoviny a minerály – vápnik, horčík, draslík a železo. Vďaka svojmu jedinečnému zloženiu tak prispieva najmä k normálnej funkcii imunitného systému, nervovej sústavy, tráviacich enzýmov či udržaniu normálneho stavu slizníc, pokožky a zraku. Ďalej je využívané pri riešení najrôznejších kožných problémov, nespavosti, ale aj pre svoju schopnosť čistenia krvi, znižovania krvného tlaku a k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi.
Unikátnosť tohto prírodného daru spočíva tiež v nadmernom množstve obsahujúcich antioxidantov, ktoré sú známe predovšetkým svojou schopnosťou pohlcovať v tele voľné radikály vznikajúce pri tzv. oxidačnom strese, ktorý vo svojom dôsledku spôsobuje poškodzovanie telesných štruktúr a môže viesť až k onkologickým ochoreniam. Táto schopnosť sa vyjadruje pomocou jednotky ORAC (oxygen radical absorbance capacity), ktorá pri GOJI dosahuje hodnoty takmer 60 000, čo je omnoho viac ako obsahujú bežne známe zdraviu prospešné potraviny.
Pravidelnou konzumáciou kustovnice čínskej je možné dostatočne pokryť dennú dávku látok potrebných pre kvalitný život každého z nás. Pravidelným užívaním je možné ťažiť z mnohých jej hodnôt a zaistiť tak telu zdroj dôležitých živín pre správnu funkciu organizmu.