Kvet
Tibet CARDIO Caps

Tibet CARDIO Caps | 80 ks

Cena bez DPH
15,83 €
Cena s DPH
18,20 € s DPH
Dostupnosť  skladom
Množstvo
ks+-
Doprava Kurýrní službou v rámci SK nad 100,00 € ZADARMO
TibetOriginal

Prírodný produkt himalájske medicíny s obsahom patentovanej CardiOmegia ™. Je unikátna vysokou koncentráciou Omega 7 mastných kyselín.
- doplnok stravy -

Rakytník má mnoho benefitov pre ľudský organizmus, jedným z najdôležitejších je potom jeho pozitívny vplyv na zdravie srdca. Prispieva nielen k správnej činnosti srdcového svalu, ale aj k normálnemu fungovaniu celého kardiovaskulárneho systému.

Aby mal rakytník maximálny možný prínos, je potrebné použiť vysoko kvalitný odrodu rakytníka a z nej následne destilovať tie najcennejšie nutrienty, ktoré prispievajú k normálnej činnosti srdca.

Preto pre výrobu Tibet Cardio používame výhradne rakytník tibetský rastúce iba na Tibetskej náhornej plošine, ktorý má výrazne vyššie koncentrácie nutrientov ako v Európe rozšírený rakytník rešetliakový. Náročnú extrakciou sa z tejto vzácnej vysokohorské odrody rakytníka destiluje patentovaná zložka CardiOmega, ktorá je extrémne bohatá na Omega 7 mastné kyseliny.

Prírodný produkt z vysokohorských oblastí Himalájí môže užívať celá rodina, dokonca aj deti od 3 rokov alebo vegetariáni, kapsule sú vyrobené z výhradne rastlinných látok.

Zloženie 1 kapsule: optimalizovaný bio extrakt z rakytníka tibetského (Hippophae Tibeťania) 270 mg, rastlinná kapsula (HPMC), plnivo - rastlinný stearan horečnatý (6 mg)

Odporúčané dávkovanie: 3 kapsule 2 × denne

Upozornenie: Nie je určené pre deti do 3 rokov. Užívanie v čase tehotenstva a dojčenia konzultujte so svojím lekárom. Doplnky stravy nie sú určené na používanie ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie!
Uchovávajte v suchu, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia, pri teplote 10-25 ° C.
Ukladajte mimo dosahu detí.

Čistá hmotnosť: 30 g

 

Pôvodný obyvatelia Tibetu o svoje srdce starali v mnohých rovinách, a preto v Himalájach nie je, na rozdiel od mnohých západných civilizácií, kardiovaskulárne ochorenia najčastejšou príčinou smrti. Po stáročia sa učili spomaliť, nestresovať sa každodennou rutinou a zdravo jesť. Aj rakytník tibetský, ktorý v týchto oblastiach hojne rastie a je neoddeliteľnou súčasťou tamojšej stravy, prispieva k správnemu fungovaniu srdca a celého kardiovaskulárneho systému. V súčasnej západnej civilizácii je riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení spojené s prítomnosťou metabolického syndrómu.
Metabolický syndróm (MS) je odborný termín, ktorý zastrešuje rad rizikových faktorov alebo chorobou, ktoré sa často vyskytujú spoločne a ktoré vedú k predčasným komplikáciám zdravotného stavu. Je známy tiež ako syndróm X, Reavenův syndróm či syndróm inzulínovej rezistencie. MS vo svojom dôsledku vedie k rozvoju cukrovky 2. typu a problémom obehového systému (ateroskleróza, infarkt myokardu alebo mozgová mŕtvica).

Medzi symptómy metabolického syndrómu patrí:

abdominálna obezita
Vysoký krvný tlak
Vysoká hladina triacylglycerolov
Nízka hladina HDL cholesterolu
Diabetes melitus 2. typu

Obezita je jedným zo základných faktorov rozvoja MS. V praxi nie je dôležitý celkový podiel tukového tkaniva, ale jej rozloženie. Hovoríme o abdominálna obezite - nahromadenie tuku v oblasti brucha. Za rizikové hodnoty sa považuje obvod pása väčší ako 80 cm / ženy a 94 cm / muži. Vysoké riziko metabolických komplikácií značí 88 cm / ženy a 102 cm / muži.

Krvný tlak, ktorý sa dlhodobo pohybuje nad hranicou 140/90 mmHg, je opäť rizikovým faktorom. Za ten sa považuje aj už nastavená liečba vysokého krvného tlaku.

Triacylglyceroly / Triglyceridy (TAG) - tieto základné zložky živočíšnych tukov a rastlinných olejov by v organizme nemali mať vyššiu hodnotu ako 1,7 mmol / l. Tiež platí, že čím nižší vek, tým by aj hladina triacylglycerolov mala byť nižšia.

 

Lekári sa zaujímajú o hladinu triglyceridov (TAG) najčastejšie v súvislosti s aterosklerózou, teda kôrnatením tepien. Vysoké TAG sú spolu s vysokým cholesterolom jedným z rizikových faktorov, ktoré vyvolávajú v stenách tepien ukladanie tukových častíc. Steny sa zosilňujú, strácajú pružnosť, a nakoniec sa zúži, čo vedie k horšiemu prietoku krvi. Niekedy môže dôjsť aj k jej úplnému uzavretiu a vzniku srdcovo-cievne príhody. S postupujúcou aterosklerózou preto rastie riziko, že nás postihne infarkt, mŕtvica, zhorší sa nám prekrvenie nôh, budeme mať poškodený zrak, obličky.

HDL cholesterol, teda "hodný" cholesterol, sa podieľa na transporte cholesterolu z tkanív, kde sa ukladá, späť do pečene, kde je spracovaný. Jeho nízke hladiny (ženy pod 1,3 mmol / l, muži pod 1,0 mmol / l) sú rizikové pre rozvoj aterosklerózy. Do úvahy sa samozrejme berie aj celkový cholesterol a pomer medzi HDL a LDL cholesterolom.

Diabetes melitus 2. Typu - toto ochorenie je zapríčinené predovšetkým stavom, kedy tkanivá nedokážu reagovať na inzulín a glukóza sa zle dostáva do buniek. Býva tiež nazývaný inzulínová rezistencia.

Omega 7 mastné kyseliny si získali pozornosť vďaka výskumom, ktoré podrobne skúmali ich efekt na metabolizmus tukov. Je totiž známe, že sa prirodzene sa vyskytujú v štruktúre ľudských buniek a bolo otázkou či Omega 7 zabraňujú telu hromadiť tuk a či sú úspešné v beztukovej likvidácii a pri pretavovanie tukov kedy by namiesto ukladania telesnej glukózy ako tuku ju premenili na energiu a uľahčili tak kontrolu hmotnosti.

Ďalšie výskumy napr. Ten pod vedením Dr. Bernsteina z roku 2014 skúmal, v rámci kontrolované štúdie, keď niektorí účastníci dostávali placebo a niektorí Omega 7 mastné kyseliny, či má Omega 7 efekt na znižovanie množstva zlého cholesterolu (LDL) cirkulujúceho v žilách, čo by pomohlo udržiavať flexibilitu stien ciev.

frame-scrollup